Lezárult a Bors Alapítvány TÁMOP – 6.1.2 – 11/1 – 2012 -1335. számú, „A Bors Alapítványnál egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósítása” című projektje

A BORS ALAPÍTVÁNY 2013. 09. 01-jén indított projektjének célja az volt, hogy Nyíregyháza lakosságával megismertessük az egészségmegőrzés fontosságát és lehetőségeit, információhoz juttassuk a célcsoportot több, az egészséghez kapcsolódó témakörben.

A program során több témakörre is hangsúlyt fektettünk, ilyen a stresszkezelés, az egészséges táplálkozás és testmozgás, az energiaegyensúly megtartása, az energiabevitel és sófogyasztás csökkentése, alternatív főzési technikák megismertetése, sportfoglalkozások keretében a csikung és hatha jóga elterjesztése, aktív sportolási lehetőség biztosítása. Kitértünk a szenvedélybetegségekre, ösztönöztük a célcsoportot a dohányzásról való leszokásra. Ezen kívül ingyenes egészségügyi állapotfelméréssel, interaktív kiállítással, egészségnappal, előadással, csoportfoglalkozásokkal aktivizáltuk a lakosságot annak érdekében, hogy az egészség megőrzése beépüljön az életvitelükbe.

A visszajelzések egyértelműen azt mutatják, hogy az ilyen típusú programokra nagy szükség van, bízunk abban, hogy a jövőben a résztvevők már egy egészségtudatosabb életvitelt folytatnak az egészségük megőrzése vagy helyreállítása érdekében.

A megvalósítás során 13 féle program került megvalósításra, amelyekbe 428 főt vontunk be és juttattunk díjmenetesen az egészséges életmódot támogató foglalkozásokhoz, szolgáltatásokhoz.

A résztvevők visszajelzései alapján elmondható, hogy a projekt által kapott értékek a résztvevők életét pozitív irányba befolyásolták.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.